Etiketter

fredag 20 december 2019

Scratch-superhjältar från 8a


Det här med spel har varit ordentligt på agendan hos oss på Tuna på senare tid - verkligen superkul när elevernas egna intressen kan visa vägen till bra resultat i skolan! Jag fick tips av kollegan Johan om ett arbete 8a-killarna Miqdad, Edin och Geremy hade gjort på tekniken - med hjälp av den välkända programmeringsmiljön Scratch - och då var det såklart ett öppet mål med en snabb DViSonAir-intervju.

Framöver hoppas jag att vi får möjligheten att också visa upp slutresultatet av gruppens arbete här på bloggen; på så sätt kan många, många testa spelet som killarna skapade.

Jag tror jag fick någorlunda ordning på ljudet i YouTube-videon; det är alltid ett bekymmer när man använder mobiltelefonen utan externa mikrofoner (utrustningen är inte gratis men kanske rektorn Marcus kan bidra med några spänn, med tanke på kommande äventyr på webben?).

Bästa ljud finns som vanligt i podcast-versionen så passa på och lyssna på intervjun genom OnAirWithNiilo! Klart att du också kan lyssna också direkt här på bloggen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar