Etiketter

onsdag 14 september 2016

eTwinning-ambassadörerna till Grekland: september 2016


Det börjar närma sig med europeiska eTwinning-ambassadörernas träff i Rhodos, Grekland vid slutet av september - vilket otroligt suveränt tillfälle det blir att träffa kollegor från hela Europa och lära av varandra! Under mina närmare tio år som eTwinning-ambassadör har jag inte precis blivit ekonomiskt oberoende - helt enkelt för att vi har spridit budskapet om EU-skolsamarbetet främst idéellt - men däremot är möjligheterna till att nätverka internationellt guld värda. Kanske det allra bästa är att dessa möjligheter till samarbeten har alla europeiska lärare och elever idag genom smart, pedagogisk IT-användning!

Dagarna i Grekland kommer att vara späckade med föreläsningar, workshops och givetvis också informellt nätverkande. Lite extra roligt kommer det att vara för mig att berätta om vilka enorma möjligheter som finns med 'live' strömmande video på nätet, något som jag har hållit på med i flera år genom eTwinningOnAir, DViSonAir och BeSmartOnAir. Att också använda det inspelade materialet till en traditionell podcast är närmast givet. Det övergripande målet för mig är fortfarande att dra igång en internationell 'nyhetsredaktion' med deltagare från många europeiska skolor. Förhoppningsvis bidrar träffen i Grekland till att sätta fart på dessa planer.

Självfallet kommer jag att sammanfatta mina tankar efter konferensen när jag väl har landat igen, både fysiskt och mentalt, i början på oktober. För mig tar det alltid en tid att smälta mängder med intryck och nyheter - definitivt mer än bara ett par dagar. Under oktober månad tänker jag ändå publicera någon sorts sammanfattning efter träffen i Grekland.

Om du mot förmodan inte har upptäckt eTwinning-samarbetet än (se också svenska eTwinning-bloggen) - eller kanske har idéer som jag kan ta upp i samband med mötet i Grekland - är du mer än välkommen att höra av dig. Det ser jag fram emot!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar