Etiketter

måndag 5 november 2018

EduGaming: Projektresan till Portugal i maj!


Högaktuellt redan nu för alla Tuna-elever och -föräldrar i år5 och år7: fyra elever från Tunaskolan kommer att få möjligheten att följa med på vår sista EU EduGaming-träff till vackra Figueira i Portugal under v20, 13-17 maj! Märk att avresan kommer troligen ske redan helgen innan och returen helgen efter arbetsveckan.

Du som funderar på att ansöka att komma med i maj skall såklart prata igenom detta ordentligt hemmavid och redan från början är det viktigt att tänka på följande:
  • Tunaskolan och EU står för resekostnaderna; tre Tuna-lärare kommer att leda den svenska gruppen
  • Eleverna från Sverige (och Italien) kommer att bo som gäster i portugisiska värdfamiljer som då också tar hand om lokala transporter i Figueira och måltiderna utöver sådant som värdskolan eventuellt står för
  • Deltagandet kommer att innebära projektarbete - också utanför lektionstiderna - både före, under och efter resan
  • Deltagande Tuna-elever och -hem skall vara beredda att agera värdfamilj när vi tar emot gäster från Portugal och Italien i mars, v12
  • Elevernas deltagande regleras i ett separat kontrakt som skall skrivas under av både vårdnadshavare och elev
Att delta i en projektresa till utlandet är något mycket speciellt som väldigt få skolor kan erbjuda eleverna. Resan och människorna man träffar blir ofta en upplevelse för livet men kräver också mycket av eleverna: det gäller att kunna kommunicera med värdfolket man aldrig träffat tidigare och som kanske inte ens pratar engelska - då får man ta till kroppspråket :)

Mer information om hur du ansöker till resan finns i det här dokumentet - det är bråttom, vi måste få ansökningarna senast på måndag 12. november - och sedan kommer Janne och Niilo berätta mer. Ifall ni undrar över något så är det bara att höra av sig till oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar