Etiketter

tisdag 30 maj 2017

Publicera mera!


Vill du endast lyssna? Ta då en titt här!

Det finns många, många ungdomar som publicerar mängder med texter och bilder på nätet nästan varje dag - både privat och som en del av skolarbetet - men det finns också ett antal gamlingar som gör det! Jag har haft förmånen att prata med två bloggproffs inom utbildningsområdet: Alastair Creelman och Karin Brånebäck. Alastair jobbar på universitetet och Karin inom grundskolan så det var riktigt intressant att höra dessa två berätta hur de ser på sitt bloggande. Det finns en hel del gemensamma tongångar, den saken är klar.

Våra pratstunder är en del av min DViSonAir 'videoblogg' eller vad det nu skall kallas; i vilket fall så har jag då och då möjligheten att prata livs levande Live på min YouTube-kanal med kollegor och andra intressanta människor som har anknytning till utbildning och lärande. Suveränt trevligt och lärorikt och det här med webbpublicering är förstås superintressant för mig!

Tills vidare - i två avsnitt - har vi mest pratat just om bloggar och vad det egentligen kan vara som motiverar en lärare att lägga ner mycket (egen) tid och energi på att skriva ganska omfattande funderingar om pedagogik, digitalisering och lärande. Längre fram hoppas jag att vi också kommer att beröra mer sådana nymodigheter som podcast och strömmande video!

Det första avsnittet av DViSonAir 'Publicera mera!' - inklusive förstås en podcast-variant med endast pratet, helt utan 'talking heads' - hittar du genom denna länk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar