Etiketter

torsdag 22 december 2016

Abiskoresan: av Anna 9A 2016


Dag 1
Först samlades vi 06:30 på tågstationen, och efter en 5 timmars tågresa var vi framme i Abisko. Tågresan dit var JÄTTEROLIG! Vi spelade spel och sprang runt väldigt mkt.
Väl framme åt vi lunch för att sedan lägga in väskorna på våra rum, jag tror att alla blev nöjda med sina rumskamrater, det blev iaf jag! Efter att ha lagt av oss väskorna så gick vi till en fors 4 km bort. När vi kom tillbaka till vandrarhemmet så åt vi, hade samling och umgicks. Sen kl 11 "gick vi och lade oss" (egentligen gick vi alla ner till killarna men det säger vi inte).

Dag 2
Kl 07:30 var det väckning och vi gick till matsalen och åt, alla var trötta så uta helvete.
Vi skulle upp på ett berg så vi packade våra väskor med spritkök, makaroner och tillhörande vegfärs eller köttbullar. Sedan samlades vi vid liften, det tog ca 20 minuter. Det var jättemysigt tills VISSA började skrika.. När vi kom upp var utsikten jättefin och alla fotade. Sedan började vi gå, det var lerigt men alla var på bra humör och jag tyckte att det var jättekul. När vi sedan kom fram till forsen där vi skulle äta och där tog vi fram spritkök etc och lagade mat, alla var hungriga och alla blev på lite bättre humör när dom fick mat i magen.
Vi promenerade sedan vidare med musik och skratt.. tills alla blev trötta och började gnälla.
När vi kom fram åt vi alla middag, då steg humöret.

Dag 3
Den sista heldagen gick vi till Thomas stuga och drack varmakoppen. Det var jättemysigt och alla var på bra humör. Vi satt i soffan och vissa låg på varandra.
Det var en väldigt kort utflykt och ingen hann bli trött. Sedan kom vi tillbaka, åt middag och hade trevligt. Den kvällen sov vi inte mkt, vi sprang mellan rummen till ca kl 4, vissa längre.

Dag 4
Vi åt frukost och gick på promenad. Det var lite deppig stämning och ingen ville åka hem.
Tåget hem var inte lika roligt som tågresan dit, alla var trötta, många sov men det var ändå trevligt. På tågstationen stod alla föräldrar och väntade och vi åkte hem.

Resan var väldigt rolig, vilket jag tror har att göra med våran klass, alla kan vara med alla och vi har alltid varit väldigt nära, jag tror också att vi kom varandra närmare under denna resa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar