Etiketter

onsdag 14 september 2016

Argumentation är viktig!


Vid vilka tillfällen är det bra att kunna argumentera?
När man pratar om politik, när man är en försäljare, och när man ska övertala någon.


Vad är det viktigt att tänka på när man argumenterar?
Du behöver ha kunskap om vad du pratar om, du måste veta vad du säger, du ska vara lugn och inte bli sur, man ska ha bra svar på frågor och vända dem på den andra.

Vilka ämnen tycker du om att argumentera för eller emot?
Jag tycker om att argumentera om politik, jag tycker också om att övertyga mina vänner om vad vi ska göra ute.

Ett tillfälle där mitt argument lyckades!
Mitt argument fungerade när jag och min kompis argumenterade om politik. När jag och min kompis talade om vad som är nyttigare att äta inför en match, och då sa jag att man ska äta saker som man blir pigg av under en lång period, och då sa min kompis ``men jag blir jättepigg av att äta mjölkchoklad under en match´´ Då sa jag att då blir du jättepigg, men då blir du tröttare snabbare än om du äter något energirikt som en banan, yoghurt eller energidryck.

Ett tillfälle där mitt argument misslyckades!
Det var ett tillfälle när jag och mina kompisar spelade fotboll och fotbollen gick precis över mål linjen innan jag tog den, jag var osäker på om den var inne eller inte, medan mina kompisar sa att den var inne. Och då hölj jag bara med dem och gav dem målet.

Varför lyckades min ena argumentation och inte den andra?
I den argumentationen jag lyckades i, lyckades med det för jag var säker på att jag hade rätt, och med den argumentationen jag misslyckades med var för att jag var inte helt säker på om jag eller dem hade rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar